Palvelumme

Avain kiinteistöjuristit

Asuntokaupan- ja rakentamisen juridiikan jos minkä me Kiinteistöjuristit tunnemme.

Meillä on asunto- ja kiinteistökauppariidoista vahvaa näyttöä ja vankka kokemus. Juristimme ovat toimineet vuosikausia valtakunnallisen Omakotiliiton hallinnossa, Omakotiliiton puhelinneuvojina, kuluttajariitalautakunnan asuntokauppajaostossa, kiinteistöasiantuntijoina Kiinteistöyhtiöiden ja taloyhtiöiden hallituksissa, kiinteistönvälitysliikkeiden lakimiehinä jne. Onpa meillä vielä joillakin rakennusalan koulutuskin, LKV-tutkinto tai ymmärrystä ympäristöoikeudesta. Lisäksi osalla juristeistamme on Maanmittauslaitoksen kaupanvahvistajan määräys, eli he voivat toimia kaupanvahvistajana kiinteistön kaupassa.

Tarjoamme avuksesi juristeja, jotka tietävät asuntokaupan sudenkuopat ja minimoivat tulevat ongelmat jo etukäteen. Autamme myös sitten, jos vahinko tai yllätys on jo tapahtunut. Pyrimme tällöin korjaamaan tilanteen.

Lakimiehemme ovat myös kysyttyjä asunto- ja kiinteistönkaupan luennoitsijoita eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Luentokokemusta meillä on yli 15 vuoden ajalta.

Asunto- ja kiinteistökaupat, sekä näistä aiheutuvat riita-asiat ovat yleistyneet huomattavasti. Tyypillisiä asuntokauppariidan aiheuttavia ongelmia ovat kosteusvauriot, homeongelmat, kiinteistön suuret radonpitoisuudet, asunnon kokoa ja kiinteistön ulottuvuutta koskevat virheet sekä muut rakennusvirheet. Suuri osa kosteus- ja homevaurioituneiden asuntojen kauppaa koskevasta oikeuskäytännöstä on koskenut ns. piilevää virhettä. Piilevälle virheelle tyypillistä on se, että virhe tulee sekä ostajalle että myyjälle yllätyksenä. Ostaja ei ole voinut havaita virhettä tarkastaessaan asuntoa eikä myyjä ole salannut mitään asunnosta.

Jos olet ostajan asemassa, Sinun tulee tehdä virheilmoitus eli reklamaatio heti havaittuasi virheen. Myyjänä Sinun tulee vastata reklamaatioon ja tietää, mitä ostaja voi vaatia. Jos olet epävarma niin soita meille – Me kyllä autamme ja neuvomme sinua jo puhelimessa!

Asuntokauppariitojen kustannukset korvataan yleensä kotivakuutukseen liittyvästä oikeusturvavakuutuksesta mutta niihin saa myös oikeusapua (maksuton oikeudenkäynti).